Türk Tarihi

Giriş

Dünya üzerinde yaşayan tüm ülke halklarının bir geçmişi bulunmaktadır. Her ulus ve her toplum ilk medeniyetten bugüne birleşmiş, ayrılmış ve günümüzdeki ülke toplumlarını oluşturmuştur. Ancak dünyaya yön veren bazı güçler, bazı tarihi gerçekleri çarptırıp istediği gibi yazarak, ulusların geleceğine yön verme işine girişmişlerdir. Ancak gerçek olan tarih, bir gün mutlaka gün yüzüne çıkarak bu kirli oyunları bozacaktır.


Peki neden bazı güçler, gerçekleri çarptırıp istedikleri gibi tarih yazarlar ve bundan ne çıkarları olabilir? İlk bakışta bunun çok bir önemi yok gibi geliyor bize. Ancak bu çok önemli bir konudur. Geçmişteki tarihi gerçekleri başkalarından önce bilmek ve elinde somut veriler bulundurmak, bir ulusun kimliğini elinde tutmaya benzer.

Bu doğrultuda Türk tarihi denilince; batının bize öğrettiği bilgilerden başka bir şey aklımıza gelmez. Batının güncel zamanda dünyayı yönettiği ve yönlendirdiği düşünüldüğünde, batı biliminin son derece bilimsel ve %100 gerçek olduğuna inanılır. Buna nedenle; sorgulayan, araştıran, merak eden, çözüm üreten ve geçmişini arayan bir ulus olmaktansa, hazırı tüketen, merak etmeyen, bize verileni alıp yaşantımızın tek gerçeği yapan bir toplum olduğumuz sanırım ortada olan bir gerçektir. Bize düşen; biraz silkelenerek, nereden gelip nereye gittiğimizi görmek ve neleri başarıp neleri başaramayacağımızın farkına varmaktır. Ancak bundan sonra geleceğe gurur ve umutla yürüyebiliriz.

Bir ulusun geçmişi, inkar edemeyeceği kadar önemli ve var olabilmesi için yaşamsal bir öğüt kadar kadar değerlidir!



Bazı tarihçiler Türk tarihinin Göktürklerle veya Hunlarla başladığını, bazıları ise İskitlerle başladığını savunur. Bu da, yine bizim dışımızdaki kişiler ve ulusların belirlediği bir tezdir. Gerçek tabiki bundan çok daha farklıdır.
Bizim de çok önemli tarihçilerimiz bulunmaktadır. Öyle ki, batılı tarihçilerin çözemediği yazıtları okumuşlar ve onların gizlemeye çalıştığı bir çok gerçeği ortaya çıkarmışlardır. Hatta derin araştırmaları sonucu ortaya koydukları tezleri, çok bilen batılı tarihçiler bile çürütemediler. İşte çürütülemeyen bazı gerçekler; 


·       Yazı, M.Ö. 16.000 yılında Türkler tarafından icat edildi.
·       Kürtçe; Ön Türkçe'den sözcükler barındırdığı gibi bu sözcükleri Arapça ve Farsça'ya da taşımıştır.
·       Anadolu'da da Ön Türkçe yazıtlar bulunmaktadır.
·       Latin, Yunan, Fenike ve Kril alfabeleri Ön Türkçe'den oluşmuştur.
·       Roma'nın küllerinden kurulduğu medeniyet olan Etrüskler Türk'tür. (Etrüskçe yazıtlar ilk defa 2004 senesinde Kazım Mirşan tarafından çözümlenmiştir.)
·       Romalılardan önce İtalya Yarımadası'nda yaşayan Etrüsklerin dili Etrüskçe Türkçe kökenlidir.
·       İskandinavya dahil, tüm Avrupa'da 5000'den fazla Türkçe yazıt bulunmaktadır.
·       Mısır'daki eşteşlerinden 2000 yıl daha eski ve iki kat daha büyük olan ve şu anda yasaklanmış bölgede bulunan piramitler Türkler tarafından yapılmıştır.

·       Türk tarihi m.ö. 16 000 lere uzanır. İlk Türk devleti Hun İmparatorluğu değil Bir Oy Bil federasyonudur.

.