"35 Uygur Türkü" Sizden Özür Diliyoruz...

.

Hoş geldiniz,

Sefalar getirdiniz.

Peşinen sizden özür diliyoruz. Bu ülkenin tapusuna en az bizim kadar sahip olan sizleri rezil ettiğimiz için, havaalanında sürüm sürüm süründürdüğümüz için sizden özür diliyoruz.


Sizlerden özür diliyoruz. Beş yıldızlı otel konforunda yaşattığımız Suriyelilere gösterdiğimiz ilginin yüzde birini bile size gösteremediğimiz için sizden özür diliyoruz. İster vefasızlığımıza verin, ister korkaklığımıza sayın; Saddam zulmünden kapımıza dayanan Peşmerge’leri bile bağrımıza bastık ama size ilgi gösteremedik özür diliyoruz.

Sizden özür diliyoruz; Hocalı Katliamı’na, Kerkük’ün asimile edilmesine ses çıkaramadığımız gibi sizlere de sanki Afrika’dan gelen sığınmacılarmış gibi

(hatta o kadar bile değil) davrandığımız için. Arakan’a, Mısır’a, Filistin’e ağıtlar yaktık ama sizleri insan yerine koymadık, sizleri müslüman yerine koymadık özür dileriz. Sen ey küçük çocuk, sen ey kucağında çocuğu olan bacım, sen ey pirifâni yaşlı babam; sakalına kurban olayım sizden özür diliyoruz.


Hoş geldiniz, sefa getirdiniz; bu ülke bizim olduğu kadar sizin de. Buyurun birlikte yaşayalım. Ama şu havaalanında gördüğünüz muameleyi yüzümüze vurmayın n’olur.

Sizlerden özür diliyoruz…

Suat Zobu 
12 Nisan 2014

.