TÜRKLER VE ERMENİLER 2

Yazar : Prof. Dr. Selahattin ÇELEBİ

Biz TÜRKLER hep yurt özlemiyle yaşamış bir milletiz. Nedir bu yurt özlemi dediğimiz zaman yurtsuz yaşadığımız yada yurdumuzu kaybettiğimiz akla gelmemeli. Çünkü bu yüce millet insanlık tarihinden bugüne kadar hiç yurtsuz kalmamıştır.

Öz vatan yaptığı topraklar her daim kendi evlatlarının yaşadığı ve elinde tuttuğu yerler olmuştur. Peki ne demek yurt özlemiyle yaşadığımızın cevabı; Biz TÜRKLER devamlı yeni yerler yeni yurtlarda veya bugünkü dünya konjonktüründe ise yeni iş alanları için yeni yeni ülkelere göç etmiş milletiz. Yeni yurtlar kurduğumuzda geride kalan ata yurtlarımızın hep özlemiyle yaşamışızdır. Bu özlemimiz duygularımıza yansımıştır. Onun için çok duygusal bir milletiz. Yeryüzünde müziği ağıt olan hasret olan başka millet yoktur. Duygusal milletler affedici olur düşmanlarını çabuk unutur onlarla dost bile olurlar. Bu özellik Allah katında insanlık alanında hak ve adalet yönünde çok değerli ve kazandırıcı bir durumdur. Fakat Emperyalist dünyada her şeyin parayla satılıp alındığı bugünkü beşeri coğrafyasında oldukça zararlı ve hatta o millet için yıkıcı yok edici bir özelliktir. Türklerin kadim olarak yaşadığı coğrafya bilinen dünyanın hemen hemen yarısına serpilmiştir. Bu coğrafyada insanlık tarihiyle beraber her çağda en az bir bağımsız devletleri olmuştur.

Bugüne kadar bilinen tarihi bilgilere göre Orta Asya’dan M.Ö 4000 yıllarında Türklerin varlıkları duyulmuştur. Anadolu'ya Türklerin ilk göçünün yine bu tarihlerde (M.Ö 4000 yılları) olduğu art niyetli olmayan bütün tarihçiler tarafından kabul edilir. Bildiğimiz kadarıyla İslamiyet öncesi Anadolu'daki Türk varlığı sakalar, İskitler, Etiler, Sümerler ve hatta Truvalılarla ortaya çıkmıştır. Daha sonra İslamlaşmış Türkler Anadolu'ya Arabistan ve Afrika içlerine kadar yayılarak büyük cihan imparatorlukları kurmuşlardır. Bütün bunlara baktığımız zaman Anadolu ve etrafında 5000 yıldan beri kadim millet Türklerdir. Türklere bu topraklarda zaman zaman eşlik eden birçok faklı dinden ve farklı etnik kökenden topluluklar olmuştur.


Gelecek yazılarımızda bu bölgede Kurtuluş Savaşı yıllarında bazı hatıralar yazacağım.



.