ŞEHİT MÜBARİZ İBRAHİMOV

"Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır..."
Nâmık Kemâl

Şehit Mübariz İbrahimov, 7 Şubat 1988 tarihinde, Bilesuvar kazası Aliabad köyünde dünyaya gelmiştir. 1994 yılında Aliabad köyü şehit M.Piriyev ilkokulunda başlayıp 2005 yılında orta öğretimini tamamlamıştır.

Aynı sene askeri görevini yapmak üzere hizmete alındı. Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliğinde sürdürmüştür. 2007 yılında askeri hizmetini Çavuş rütbesiyle tamamladı.

Sivil olarak 1 sene bazı işlerde çalıştıktan sonra gönüllü olarak orduya dönmek istese de ailesinin rızasını alamamış. Ağustos 2009'ta ailesini ikna etmeği başaran Mübariz, 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş (Gizir) rütbesiyle orduya katılmıştır. Bir süre sonra ise kendi talebiyle Azerbaycan’ın Karabağ cephe bölgesindeki askeri birliklerden birine atanmıştır. 2010 yılının Nisan ayından itibaren şehid edildiği güne kadar Terter kazasının askeri birliklerinden birinde hizmet etmiştir.

Kafkas dağlarının güney doğusunda yer alan 4392 km’lik Türk Yurdu Karabağ’da, tecavüzcü Ermenilerce 1948-1953 ve 1988′de Türkler’e yapılan insanlık dışı katliamlar ve soykırımlardan sonra birçok Azerbaycan Türk’ü çoluk-çocuk-kadın-yaşlı demeden vahşice öldürülmüş, birçoğu da sakat bırakılmıştır.

26 Şubat 1992′de Rus 7. ordusuna bağlı 366. tugayla beraber 7 bin Azerbaycan Türk’ünün yaşadığı Hocalı’yı basan soykırım sendromuna yakalanmış tecavüzcü, işgalci kahpe Ermeniler bu şehri yakmakla kalmadı, 485 kişiyi de katletti. Böylece binlerce yıllık Türk Yurdu olan Karabağ’ı da işbirlikçisi ruslar’ın yardımıyla ermeniler işgal etmiş oldular.

Bu anlattıklarımız ve daha fazlası bir çok Türk’ü üzdüğü, perişan ettiği gibi kahraman vatan sevdalısı Mübariz’i de etkilemiş, üzmüş ve intikam için yemin etmişti.

19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında Mübariz İbrahimov kimseye haber vermeden, yanına gerekli silah ve mühimmatı aldıktan sonra, sadece "Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağ olsun” diye bir mektup bırakarak tek başına 1 kilometre mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu karakola baskın düzenler.

Burada ermeniler ile çatışmaya giren Mübariz, tek başına karakoldaki ermeni asker ve subayları ile savaşır, 45 Ermeni asker ve subayını öldürür. Bunun üzerine karakoldaki ermeniler yardım isterler ve Mübariz, karakoldakiler ve gelen ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, önce kendi mühimmatı ile sonra öldürdüğü ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpışır. Bu çarpışma sabaha kadar süre ve ne yazık ki Mübariz sabaha karşı Şehit olur.

Kahraman Mübariz bu yaptığı kahramanlık ile Türk Töresi’nde var olan "Türk'ün hasta yatağında ölmeyi utanç, savaşarak ölmeyi onur sayması” geleneğinden geldiğini bizlere göstermiş, soykırımda ermeni bir doktor tarafından derisi yüzülen 13 yaşındaki kızın hesabını sormuş ve ermeniler'in işgal ve katliamlarına sessiz kalan devletine ve Türk Milleti’ne de "niye sessiz oturursunuz” demiştir adeta..

Azerbaycan Devleti, Uzman çavuş Mübariz İbrahimov’u millî kahraman ilan eder.

Ermenistan ise, bu bozgun karşısında sınırdaki tüm komuta kademesini değiştirir.

Yaşadıkları bu şok hezimetten dolayı, şehit Mübariz’in cenazesini Azerbaycan Devleti’ne aylarca teslim etmemiştir.

Ermeniler, Mübariz’in cesedinden bile korkmuşlar ki ellerini bağlamışlar ve cesedi üzerinde yaptıkları hakaretleri Rus internet sayfalarında yayınlamışlardır.

Şehit olmuş Mübariz’in cansız bedenine yapılan hakaretler ve bu hakaretlerin rus internet sayfalarında yayınlanması, bütün dünyanın bildiği ermeniler’in ne kadar haysiyetsiz ve şerefsiz olduğunun bir başka kanıtıdır.

İşgalci, tecavüzcü ve şerefsiz ermeniler Mübariz karakollarını bastığı zaman  başlarını iki bacak arasına sokup korkudan titrerken, şerefiyle şehadet mertebesine eren Mübariz’in cansız bedenine hakaret edecek kadar alçaktırlar.

Mübariz şehit olduktan sonra cenazesini almak çok olaylı olmuştur. Türkiye'de yaşayan Azerbaycan Türk’ü işadamı Mübariz Mansimov ermenistana cenazemizi vermeleri için para teklif etmiş, şehidimizin ailesine de ömür boyu maaş gibi bir yardımda bulunmuştur. Ayrıca gemilerinden birine şehidimizin adını vermiştir.

İşin daha garibi hatta rezilliği ise Türkiye kamuoyu bu kahramanlığı ve ermeni korkaklığını, Türk medyası’nın ve hükümet yetkililerinin ilgisizliği yüzünden ancak 50 gün sonra öğrenebilmişdir. Bu da Türkiye Türkleri’nin bir ayıbıdır.

Şehit Mübariz’in annesi ve babasına yazdığı mektup aşağıdaki gibidir;

"Atama ve anama mektup.
Canım atam ve anam menden sarı darıxmayın. inşallah, cennetde görüşeceyik.
Menim üçün bol-bol dua edin.
Vetenin dar gününde artıq üreyim dözmür. Allaha xatir bunu etmeliyem.
En azından üreyim serinlik tapar.
İnşallah şehid olana kadar bu şerefsizlerin üzerine gedeceyem.
Şehid olsam ağlamayın. Eksine, sevinin ki, o mertebeye yükseldim.
Allaha ibadetlerinizi deqiq yerine yetirin. Çoxlu sedeqe verin. Seyid nevesi olaraq bunu etmeliyem.
Allah böyükdür. Veten sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Haqqınızı halal edin. "


...

Şehit Mübariz İbrahim, Türk Milleti’nin kahramanlığını ve kendisine yapılan şerefsizliği asla unutmayacağını bütün dünyaya göstermiş yiğit bir Türk Evladı’dır…

Mübariz İbrahimov sadece Azerbaycan Gençliği’nin değil dünyadaki bütün Türk Gençliği’nin bilmesi ve unutmaması gereken, günümüzün Kür Şâd'ı, haksızlığa, zulüme ve işgâle tek başına baş kaldırmış, bu kut'lu yolda şehadet şerbetini içmiş bir Türk kahramandır.

Şehit Mübariz İbrahimov’un kabri, Bakü’de bulunan Şehitler Hiyabanı’na defnedilmiştir…

Yiğit Türk’ü rahmet, minnet ve şükran ile anıyoruz…

Ruhu şad, mekanı cennet olsun…

Murat ÇALIK




ŞEHİT MÜBARİZ İBRAHİMOV

Yararlanılan Kaynaklar:
Yılmaz KARAHAN, MÜBARİZ İBRAHİMOV, http://www.yenidenergenekon.com/48-mubariz-ibrahimov/
http://www.yalquzaq.com/?p=14528
CanAz.tv






 .







6-12-20142717

facebook
twitter

gplus